Pikantní cibulové zelíčko

212
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky
1 pl oleje
3 cibule nakrájené na jemné půlměsíčky
1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle
1 kl octa
sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.

  2. Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody. Po 15 minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5 minut povaříme.

  3. Je to chutná příloha k masu, nebo po vychlazení jako náplň do různého slaného pečiva.

Poznámka od kuchařky

Podobně cibulové zelí dělávala moje babička,jen na tehdejší poměry místo klobásy dávala trochu obyčejného špeku na ovonění společně s točeným salámem.Já používám zbojnickou,debrecínskou,nebo jakoukoli pikantnější klobásu a je to chutná dobrota.

Dnes jsem měla během vaření vymlácený fotoaparát,tak přidávám fotky s postupem z minulého měsíce,kdy jsem dělala náplň do závinu a použila jsem zbojnickou klobásu-proto ta trošku odlišná barva,jinak suroviny stejné:-)

Pro informaci přidávám odkaz na knedlíky bez mouky,vajec,které jsou opravdu dobré a byly jako příloha

http://www.toprecepty.cz/recept/11760-knedliky-bez…