Suroviny
2 porce
- 100 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky
- 1 pl oleje
- 3 cibule nakrájené na jemné půlměsíčky
- 1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle
- 1 kl octa
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.
-
Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody. Po 15 minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5 minut povaříme.
-
Je to chutná příloha k masu, nebo po vychlazení jako náplň do různého slaného pečiva.
Poznámka od kuchařky
Podobně cibulové zelí dělávala moje babička,jen na tehdejší poměry místo klobásy dávala trochu obyčejného špeku na ovonění společně s točeným salámem.Já používám zbojnickou,debrecínskou,nebo jakoukoli pikantnější klobásu a je to chutná dobrota.
Dnes jsem měla během vaření vymlácený fotoaparát,tak přidávám fotky s postupem z minulého měsíce,kdy jsem dělala náplň do závinu a použila jsem zbojnickou klobásu-proto ta trošku odlišná barva,jinak suroviny stejné:-)
Pro informaci přidávám odkaz na knedlíky bez mouky,vajec,které jsou opravdu dobré a byly jako příloha