Pikantní cibulové zelíčko

197
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky
1 pl oleje
3 cibule nakrájené na jemné půlměsíčky
1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle
1 kl octa
sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody. Po 15 minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5 minut povaříme.

  3. Je to chutná příloha k masu, nebo po vychlazení jako náplň do různého slaného pečiva.

Poznámka od kuchařky

Podobně cibulové zelí dělávala moje babička,jen na tehdejší poměry místo klobásy dávala trochu obyčejného špeku na ovonění společně s točeným salámem.Já používám zbojnickou,debrecínskou,nebo jakoukoli pikantnější klobásu a je to chutná dobrota.

Dnes jsem měla během vaření vymlácený fotoaparát,tak přidávám fotky s postupem z minulého měsíce,kdy jsem dělala náplň do závinu a použila jsem zbojnickou klobásu-proto ta trošku odlišná barva,jinak suroviny stejné:-)

Pro informaci přidávám odkaz na knedlíky bez mouky,vajec,které jsou opravdu dobré a byly jako příloha

http://www.toprecepty.cz/recept/11760-knedliky-bez…