
- reklama -
Suroviny
- 100 g česneku
- 2 dl bílého vína
- 1 dl octa
- 50 g cukru
- 1 lžička soli
- 1 dl vody
- 1 hřebíček
- 1 menší bobkový list
- 3 kuličky pepře
- možno i kousek feferonky
Postup přípravy receptu
-
Na dno 1 skleničky od dětské přesnídávky naskládáme výše uvedené koření, na to nasypeme vyloupané stroužky česneku.
-
Vodu s vínem, octem, cukrem a solí necháme přejít varem, až se cukr a sůl rozpustí a tímto nálevem zalejeme česnek ve skleničkách. Sterilizujeme 15 minut na 85 °C.
-
Nálev vystačí na více skleniček, těžko se dá odhadnout množství. Záleží na tom, jak velké stroužky česneku máte.
Poznámka od kuchařky
Aby se česnek dobře loupal, namočíme ho na 20 minut do vlažné vody nebo ho přelejeme vařící vodou a lehce sloupneme.
Podáváme jako chuťovku studeného pohoštění.
Kuchařka: Hella