- reklama -
Suroviny
- 1 kg bůčku
- 2 cibule
- beraní rohy v nálevu
- sůl, pepř
- hl. mouka
- olej na opečení
- Marináda:
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce kremžská hořčice
- lžička oleje
- lžička koření na pečené maso
- lžička mleté sladké červené papriky (kdo chce může pálivou)
- špetka cukru
- mletý kmín
- 4 stroužky prolisovaného česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.
-
Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme troškou láku z beraních rohů.
-
Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.
-
Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.
-
Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli nahrubo a asi pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády. Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hod doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.
-
Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, tak je k tomu vhodná rýže, brambory nebo jen chleba.
Kuchařka: mika59