
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1,5 dcl horkého mléka
- 50 g uzeného masa
- 5 stroužků česneku – i víc
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- bazalka
- majoránka
- saturejka sůl
- trochu sádla
- čerstvé houby nebo žampióny
Postup přípravy receptu
-
Brambory si nastrouháme na jemném struhadle na větší cedník a vymačkáme je, dáme do mísy. Zalijeme je horkým mlékem, osolíme, přidáme koření, uzené maso nakrájené na kostičky a žampióny na plátky, strouhanky dáme tolik, aby těsto bylo o něco řidší, než na bramboráky.
-
Rukama promícháme a dáme do pekáčku, který si vymastíme sádlem.
-
Nakonec si v hrnečku rozšleháme vejce a zalijeme brambory. Navrch ještě trošku pomažeme sádlem a dáme zapéct do středně hněda na 150°C.
Poznámka od kuchařky
Měli jsme je k večeři a zjistila jsem, že tu takový recept není, proto jsem ho nafotila a podělila se s Vámi.
Zdroj: Jihočeská kuchařka-dobroty z jižních Čech.
Kuchařka: Bibinka









