Pikantní brambory z jižních Čech

55
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
1,5 dcl horkého mléka
50 g uzeného masa
5 stroužků česneku – i víc
1 cibule
2 vejce
2 lžíce strouhanky
bazalka
majoránka
saturejka sůl
trochu sádla
čerstvé houby nebo žampióny

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si nastrouháme na jemném struhadle na větší cedník a vymačkáme je, dáme do mísy. Zalijeme je horkým mlékem, osolíme, přidáme koření, uzené maso nakrájené na kostičky a žampióny na plátky, strouhanky dáme tolik, aby těsto bylo o něco řidší, než na bramboráky.

  2. Rukama promícháme a dáme do pekáčku, který si vymastíme sádlem.

  3. Nakonec si v hrnečku rozšleháme vejce a zalijeme brambory. Navrch ještě trošku pomažeme sádlem a dáme zapéct do středně hněda na 150°C.

Poznámka od kuchařky

Měli jsme je k večeři a zjistila jsem, že tu takový recept není, proto jsem ho nafotila a podělila se s Vámi.

Zdroj: Jihočeská kuchařka-dobroty z jižních Čech.