
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1,5 sklenice Quinoa (pro kontrolu – mělo by to být 240 g)
- 1 bílá cibule
- 2 středně velké mrkve (nakrájené na malé kousky)
- 3 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky (nakrájené na malé kousky)
- 4 špetky petrželky
- 1/2 citronu
- zeleninový bujón
- sůl
- pepř
- zázvor
Postup přípravy receptu
-
Quinou premyjeme a varíme v dvojnásobnom množstve vody, kým neabsorbuje všetku tekutinu.
-
Zeleninu očistíme, nakrájame, dáme na panvicu a opekáme asi 5 minút. Pridáme bujón, soľ, polovicu petržlenovej vňate, citrónovú šťavu, zázvor, korenie. Keď zelenina začne vrieť, pridáme quinou a dobre premiešame. Na záver dáme ešte zbytok vňate.
Poznámka od kuchařky
Quinoa – prirodzen bezlepková pseudoobilovina, veľmi výživná, s vysokým obsahom bielkovín a minerálnych látok.
Kuchařka: bionka









