Petrželové šišky z mletého masa a strouhaného sýra

52
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

400 g mletého vepřového masa
6-8 stroužků česneku
1 plnou dlaň nasekané petrželky kudrnky
50 g nastrouhaného sýra
1-2 lžičky červené mleté papriky
strouhanka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si dáme do misky, osolíme ho a pocákáme studenou vodou a necháme odpočinout alespoň hodinu (nejlépe přes noc).

  2. K masu přidáme všechny ingredience-petrželku, mletou papriku, nastrouhaný sýr, propasírovaný česnek, možná dosolíme a pěkně rukama prohněteme. Pak dáme strouhanku, ale jen tolik, aby jsme vytvarovali šišky, nebo koule, které na oleji osmažíme ze všech stran.

Poznámka od kuchařky

Improvizace ze zbylého mletého masa, je to rychlé a dobré a se Savojskou omáčkou velmi dobré. http://www.toprecepty.cz/recept/25061-savojska-oma…