
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 400 g mletého vepřového masa
- 6-8 stroužků česneku
- 1 plnou dlaň nasekané petrželky kudrnky
- 50 g nastrouhaného sýra
- 1-2 lžičky červené mleté papriky
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si dáme do misky, osolíme ho a pocákáme studenou vodou a necháme odpočinout alespoň hodinu (nejlépe přes noc).
-
K masu přidáme všechny ingredience-petrželku, mletou papriku, nastrouhaný sýr, propasírovaný česnek, možná dosolíme a pěkně rukama prohněteme. Pak dáme strouhanku, ale jen tolik, aby jsme vytvarovali šišky, nebo koule, které na oleji osmažíme ze všech stran.
Poznámka od kuchařky
Improvizace ze zbylého mletého masa, je to rychlé a dobré a se Savojskou omáčkou velmi dobré. http://www.toprecepty.cz/recept/25061-savojska-oma…
Kuchařka: Bibinka