
- reklama -
Suroviny
- snítky kudrnaté petrželky
- olej na smažení
- Na těstíčko:
- 250 ml studené perlivé vody nebo sodovky
- 1 velké vejce nebo 2 malá
- cca 3 lžíce hladké mouky
- 50 g strouhaného sýra – nejlépe Parmezán
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Při trhání stonky na petrželce ponechte, abyste měli za co držet. Snítky propláchněte ve studené vodě, třepáním osušte. Perlivou vodu prošlehejte se žloutky, osolte.
-
Postupně přidávejte dle potřeby mouku (těstíčko by nemělo být příliš husté, asi jako na palačinky). Nakonec opatrně vmíchejte sýr a tuhý sníh z bílků.
-
Na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonku, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje, trochu přimáčkněte, aby se jednotlivé snítky rozjely.
-
Smažte dozlatova, osmažené zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků.
Kuchařka: hosta