Pětilístek

104
- reklama -

Suroviny

Piškotový korpus ve tvaru pětilístku
Ořechová náplň:
3 vanilkové pudinky
750 ml mléka
6 lžic Moučkový cukr
8 a více lžic vlašských ořechů
250 g másla
hebká hustá čokoládová poleva
Smartflex (mandlový)

Postup přípravy receptu

  1. Piškotový korpus je dělaný z 8 vajec 320 g cukru, 320 g polohrubé mouky, trocha vody. Postup je klasický při dělání piškotového korpusu.

  2. Krém uvaříme puding necháme ho zchladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a ořechy, pak zašleháme vychladlí puding.

  3. Pozor máslo a puding musí mít stejnou teplotu nebo se máslo zdrcne.

  4. Za smarxlexu jsem si udělala růžičky, kaly a lístky a nechala jsem je malinko zatvrnout.

  5. Korpusy jsem slepila krémem, potřela i po vrchu pak jsem nalepila ořechovou drobenku (strouhané ořechy) kolem do kola dortu. Udělala zdobící špičkou špičky na okraji dortu a pak jsem do toho vlila čoko polevu. Dala jsem dort na chvíli do lednice, aby mi čoko poleva trochu ztuhla a pak jsem tam vyrovnala růžičky