
- reklama -
Suroviny
2 – 4 porce
- 1 brokolice
- 1 svazek chřestu
- 3 větší mrkve
- 1 pórek
- 5 větších ředkviček
- 5 žampiónů
- 1 kostka bujónu (Natur hovězí s kořenovou zeleninou)
- sůl
- bílý pepř
- drcený kmín
- zelená petrželka
- chilli omáčka
- sojová omáčka na dochucení
- kousek másla
- olej
- voda na podlití
- 1 kávová lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple.
-
Mrkev, pórek, ředkvičky nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, pak podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme.
-
Zvlášť si na másle podusíme žampiony s kmínem a malinko osolíme.
-
Houby smícháme s již měkkou zeleninou a promícháme i s brokolicí.
-
Na talíř pak dáme zeleninovou směs s houbami, chřest a celé hojně posypeme petrželkou.
Jako příloha – brambory.
Poznámka od kuchařky
Dnes se ujal manžel přípravy oběda bylo to výborné
Kuchařka: spagetka









