Pesto z pažitky

181
- reklama -

Suroviny
hotoveného pesta je ¾ skleničky od Moravanky

1.verze:
150 g pažitky
100 ml olivového oleje
70 g grilovaných paprik v oleji
5 g soli
2.verze:
150 g pažitky
100 ml olivového oleje
5 g soli
2 stroužky česneku
(dva recepty v jednom)

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku opláchneme a společně s paprikou nakrájíme na hrubší kousky.

  2. Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.

  4. Druhá verze:
    Pažitku opláchneme a společně s česnekem nakrájíme na hrubší kousky.

  5. Dáme do vhodné nádoby, přidáme olej, sůl a ponorným mixérem rozmixujeme.

  6. V uzavřené skleničce skladujeme v lednici.

  7. Použijeme pod maso, do omáčky, do pomazánky nebo na ochucení zeleninové polévky.

Poznámka od kuchařky

Začalo se dařit pažitce na záhonku a už jsem měla druhou sklizeň. Mám ji nasušenou, zamraženou a tak jsem přemýšlela, co s další várkou pažitky.

Inspirací mi bylo“Pesto z medvědího česneku se sušenými rajčaty“ od Magdalenky, které jsem si upravila podle svých surovin a výsledek je jedlý a chutný.

Pažitka je dostupnější, než medvědí česnek, tak věřím,že mnohým tento recept příjde vhod.

Pažitkové pesto jsem zatím použila do masové rolády, na krůtí játra a do zeleninové polévky.

Do podobných přidávám všechny pesta, které jsem tady našla.