- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 nakrájené střední cibule
- 6 nasekaných stroužků česneku
- 1 jalapeňos nebo mleté chilli
- 1/2 lžičky skořice
- 1 polévková lžíce kmínu
- 1 lžička bazalky
- 50-100 g opražených a nasekaných arašídů
- 2 lžíce parmazánu
- 4 kuřecí stehna
- 1/2 šálku nízkotučného jogurtu
- sůl
- pepř
- bílé víno
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji ve velkém hrnci zpěníme cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí.
-
Přidáme kuřecí stehna, chilli, skořici, kmín, bazalku, arašídy a parmazán. Dobře promícháme a dusíme, dokud kuře nezměkne. Pokud je to zapotřebí, podléváme zlehka bílým vínem.
-
Dvě minuty před podáváním přidáme jogurt a dobře promícháme.
-
Kuře jsem podával se šťouchanými bramborami s hráškem.
Poznámka od kuchařky
Stejným způsobem si můžeme připravit i morče, které je v Peru velmi oblíbeným pokrmem. Peruánci konzumují odhadem 65 miliónů těchto hlodavců ročně. Toto jídlo má vysoký obsah bílkovin, velmi málo cholesterolu a je neuvěřitelně lahodné.
V oblibě však Peruánci mají také maso hovězí, maso lam či právě kuřecí.
Kuchař: evosheek