Peruánské česnekové kuře

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 lžíce olivového oleje
1-2 nakrájené střední cibule
6 nasekaných stroužků česneku
1 jalapeňos nebo mleté chilli
1/2 lžičky skořice
1 polévková lžíce kmínu
1 lžička bazalky
50-100 g opražených a nasekaných arašídů
2 lžíce parmazánu
4 kuřecí stehna
1/2 šálku nízkotučného jogurtu
sůl
pepř
bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji ve velkém hrnci zpěníme cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme kuřecí stehna, chilli, skořici, kmín, bazalku, arašídy a parmazán. Dobře promícháme a dusíme, dokud kuře nezměkne. Pokud je to zapotřebí, podléváme zlehka bílým vínem.

  3. Dvě minuty před podáváním přidáme jogurt a dobře promícháme.

  4. Kuře jsem podával se šťouchanými bramborami s hráškem.

Poznámka od kuchařky

Stejným způsobem si můžeme připravit i morče, které je v Peru velmi oblíbeným pokrmem. Peruánci konzumují odhadem 65 miliónů těchto hlodavců ročně. Toto jídlo má vysoký obsah bílkovin, velmi málo cholesterolu a je neuvěřitelně lahodné.

V oblibě však Peruánci mají také maso hovězí, maso lam či právě kuřecí.