Perníkový závin

58
- reklama -

Suroviny

600 g hladké mouky
100 g másla
250 g moučkového cukru
4 lžíce medu
3 vejce + 1 vejce na potření
1 polévková lžíce perníkového koření
1 kávová lžička sody
na špičku nože soli
Náplň:
švestková povidla
sušené švestky (namočené v alkoholu) a posekané
rum
vlašské ořechy – čím víc,tím líp

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme těsto a necháme 12 dní odležet. Pak postupně vyválíme na 4 díly, každý potřeme povidly, naskládáme švestky a posekané ořechy.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatočíme, potřeme vejcem a můžeme posypat žmolenkou. Pečeme ne moc dlouho při asi 150-180°C. Necháme dobře zabalené ještě několik dní odležet.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: kolegyně

Na poslední dva záviny jsem malinko pozapomněla při pečení a byly sušší. Zkuste špejlí a ven z trouby…;-)