![Perníkový věnec_5ffb5adb8ac2d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pernikovy-venec_5ffb5adb7ab6e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 14 dkg moučkového cukru
- 6 dkg tuku
- 2 celá vejce
- 10 dkg medu
- 2 lžíce kakaa (nemusí být)
- 1 lžička jedlé sody
- Koření:
- anýz
- hřebíček
- zázvor
- tymián
- nové koření
- badyán
- skořice (celkem asi 2 lžičky)
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrojíme kolečko a hvězdičky. Potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě na 170°C asi 15 minut.Poté už jen zdobíme libovolným motivem dle fantazie.
-
Příprava polevy: 1 bílek, 14 dkg cukru (prosejeme 2x), citron dle chuti. Mícháme ručně na talířku do zhoustnutí (párátkem kápneme na okraj talíře tečku, pokud se neroztéká, je to akorát).
Kuchařka: davara