- reklama -
Suroviny
- 1 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 5 lžic oleje
- 250 ml mléka
- 1 lžička perníkového koření
- 250 g polohrubé mouky
- hrst ořechů
- Překvapení = náplň:
- 2 hrsti strouhaného perníku
- 2 lžíce povidel
- rum
- Poleva:
- moučkový cukr
- citrónová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej, mléko a mouku se sodou a kořením. Nakonec vmícháme mleté ořechy.
-
Do strouhaného perníku přidáme povidla a rum. Rumu tolik, abychom mohli tuto báječnou směs vlít na perníkové těsto. Směs by měla být trochu hustější, než perníkové těsto.
-
Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Nalijeme 2/3 perníkového těsta. Doprostřed dáme povidlovou směs, na kterou nalijeme zbytek perníkového těsta.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, po naskočení perníku troubu stáhneme na 150°C a dopečeme.
-
Na srnčí hřbet dáme ve finále citrónovou polevu a ozdobíme dle vlastní fantazie.
Kuchařka: hanahcotton