Perníkový srnčí hřbet s překvapením

61
- reklama -

Suroviny

1 vejce
100 g třtinového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
5 lžic oleje
250 ml mléka
1 lžička perníkového koření
250 g polohrubé mouky
hrst ořechů
Překvapení = náplň:
2 hrsti strouhaného perníku
2 lžíce povidel
rum
Poleva:
moučkový cukr
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Do mouky přidáme sodu a perníkové koření. Do vyšlehaného cukru s vejcem přidáme olej, mléko a mouku se sodou a kořením. Nakonec vmícháme mleté ořechy.


    Zobrazit celý recept

  2. Do strouhaného perníku přidáme povidla a rum. Rumu tolik, abychom mohli tuto báječnou směs vlít na perníkové těsto. Směs by měla být trochu hustější, než perníkové těsto.

  3. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Nalijeme 2/3 perníkového těsta. Doprostřed dáme povidlovou směs, na kterou nalijeme zbytek perníkového těsta.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, po naskočení perníku troubu stáhneme na 150°C a dopečeme.

  5. Na srnčí hřbet dáme ve finále citrónovou polevu a ozdobíme dle vlastní fantazie.