Perníkový mramorovaný chlebíček

59
- reklama -

Suroviny

3 vejce
2 hrnky rýžové mouky (nebo polohrubé mouky)
½ hrnku třtinového cukru
¾ hrnku zakysané smetany
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 PL perníkového koření
2 PL kakaa
1 prášek do pečiva
+
mouka máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Perníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
    Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej.


    Zobrazit celý recept

  2. Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
    Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
    (světlé těsto lijeme přes tmavé těsto)..

  3. Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
    Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.