- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 2 hrnky rýžové mouky (nebo polohrubé mouky)
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¾ hrnku zakysané smetany
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 1 PL perníkového koření
- 2 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- +
- mouka máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Perníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva.
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej. -
Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem.
Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy.
(světlé těsto lijeme přes tmavé těsto).. -
Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí.
Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64