Perníkovo pohankový cheesecake s ořechy

101
- reklama -

Suroviny

100 g pohanky lámanky
100 g vlašských ořechů
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce koření do perníku
100 ml kokosového mléka
220 g sýra typu Ricotta
1 vejce
citronová šťáva z 1/2 citrónu
Na oslazení:
cukr
stévie
med

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku namočíme do vody spolu se lněným semínkem a necháme nabobtnat. Čím déle, tím lépe – semínka pak budou dobře lepit.


    Zobrazit celý recept

  2. V den pečení si předehřejeme troubu na 200°C. Pohanku rozmixujeme spolu se semínky, polovinou ořechů a perníkovým kořením. Vejce si rozklepneme do hrníčku a malou část použijeme na spojení korpusu. Podle chuti osladíme a dáme předpéct asi na 15 minut.

  3. Mezitím si připravíme klasicky horní vrstvu – sýr dáme do mísy a rozmixujeme s kokosovým mlékem, zbylým vejcem, citronovou šťávou a špetkou soli.

  4. Osladíme, jak jsme zvyklí – já jsem použila jen 1 sáček vanilkového cukru. Směs nalijeme na krustu, posypeme zbytkem vlašských ořechů a dáme zapéct do trouby cca na 30 minut.

  5. Je dobré umístit do trouby pekáček s vodou, aby dort nevysychal a zůstal vláčný. Během pečení dezert kontrolujeme a raději vypneme troubu o něco dříve, ať nemáme z cheesecaku suchou a dusivou buchtu.

  6. Dort necháme zcela vychladnout a umístíme do druhého dne do lednice. Druhý den formu opatrně objedeme nožem a dort vyndáme a nakrájíme.