- reklama -
Suroviny
- 650 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 100 g medu
- 50 g másla
- 3 vejce
- 1 žloutek na potření
- 1 lžička sody
- 2 lžičky mletého koření skořice hřebíček anýz
- 1 lžíce kakaa
- sádlo na plech
Postup přípravy receptu
-
Mouku dáme na vál, přidáme moučkový cukr, koření, sodu, kakao.
-
Ve vodní lázni rozpustime med, máslo a přidáme vejce, zchladíme a přidáme do mouky.
-
Těsto důkladně vyhněteme. Necháme tak 24 hodin v chladu odležet. Upečeme.
-
Perníčky se ještě horké potírají rozšlehaným žloutkem.
Poznámka od kuchařky
Po upečeni jsou hned měkké.
Kuchařka: Betina