Perníkové těsto hned měkké na perníčky, chaloupku

92
- reklama -

Suroviny

650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g medu
50 g másla
3 vejce
1 žloutek na potření
1 lžička sody
2 lžičky mletého koření skořice hřebíček anýz
1 lžíce kakaa
sádlo na plech

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dáme na vál, přidáme moučkový cukr, koření, sodu, kakao.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve vodní lázni rozpustime med, máslo a přidáme vejce, zchladíme a přidáme do mouky.

  3. Těsto důkladně vyhněteme. Necháme tak 24 hodin v chladu odležet. Upečeme.

  4. Perníčky se ještě horké potírají rozšlehaným žloutkem.

Poznámka od kuchařky

Po upečeni jsou hned měkké.