
- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 250 g širokých nudlí
- sůl
- 60 – 80 g perníku na strouhání
- máslo
- cca 3 lžíce švestkových povidel
- černý čaj , rum, likér…
- zakysaná smetana nebo šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
-
Během vaření nudlí nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence černým čajem nebo převařenou vodou, případně pro dospěláky s troškou rumu, slivovice nebo likéru dle chuti.
-
Nudle scedíme, promícháme s kouskem másla a následně i s nastrouhaným perníkem.
-
Pak perníkové nudle nandáme na talíř, přelijeme dle chuti povidlovým přelivem, dozdobíme kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky a podáváme.
Kuchař: recepty73









