
- reklama -
Suroviny
pekáček 23/23cm, nebo dortová forma
- 6 balení perníku po 60g
- 50 ml mléka
- 1 lžička citronové šťávy
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 200 g creme fraiche
- 150 g smetanového jogurtu
- 2 vanilkové cukry
- 2 polévkové lžíce cukru moučka
- strouhaná citronová kůra
- 1 – 2 lžičky citronové šťávy
- 25 g želatinového ztužovače za studena (1/2 sáčku)
- 40 ml vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
-
Formu si vyložíme alobalem nebo folií. Perníky nakrájíme na 1,5 cm plátky a naskládáme je na dno formy. Potřeme, nebo pokapeme mlékem smíchaným s citronovou šťávou.
-
Nalijeme polovinu krému a opět naskládáme perník, potřeme a dáme zbytek krému. Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem neplněné perníky, máčené v čokoládě a obalené v kokosu, ale myslím, že by to šlo i s plněným marmeládou, nebo povidly.
Kuchařka: mysulka