
- reklama -
Suroviny
asi 30-dle velikosti bábovek
- Perníkové těsto:
- 250 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kakaa
- 150 g zavařeniny
- přesnídávky či rozvařeného ovoce
- asi 200 ml mléka
- 400 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček prášku do perníku
- Náplň:
- povidlí
- máslo na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
- moučkový cukr s vanilkou na posypání
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vejce, olej, kakao a zavařeninu rozšleháme, přilijeme mléko, rozmícháme a nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem.
-
Připravíme si větší bábovičky, vytřeme je rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Do bábovičky dáme lžíci těsta, lžičku povidlí a opět těsto. Dáváme pozor, aby těsto uzavřelo povidlí a to zůstalo uprostřed bábovky.
-
Pečeme na 180°C. Po upečení vyklopíme bábovičky a pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Kuchařka: berda