
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce krupice
- 2 -3 lžíce třtinového cukru podle chuti
- 4 lžíce strouhaného perníku
- 1 lžička mleté skořice i do želé
- špetka soli do kaše
- 1 velké jablko oloupané a nahrubo nastrouhané
- 1 balíček červeného želé Dr. Oetker
- 250 ml jablečného džusu (nebo voda a 2-3 lžíce obyčejné ovocné šťávy)
- Na ozdobu:
- čokoládové hoblinky
- celá skořice
- stonek máty
Postup přípravy receptu
-
Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší do dvou třetin.
-
Po vychladnutí kaše si podle návodu připravíme želé, odstavíme, vmícháme lžičku skořice a jablka. Nalijeme do misek na kaši a vychladíme.
Poznámka od kuchařky
Ideální letní moučník, když se vám nechce péct. Je lehký, osvěžující a příprava zabere 15 minut (bez chlazení).
Místo mléka můžete použít smetanu.
Kuchařka: danielle72