
- reklama -
Suroviny
- 350 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 100 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
- 1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 120 g cukru
- 1 zralý banán
- 3 lžíce oleje
- 420-450 ml vody
- sekané vlašské ořechy
- Čokoládová poleva:
- kvalitní hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek
- kousek rostlinného tuku (Stella, Alsan)
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny důkladně promícháme.
-
Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20-25 minut (zkoušíme špejlí).
-
Upečený perník necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
-
Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevu, kterou připravíme buď rozpuštěním čokolády s trochou tuku ve vodní lázni (a), případně zahřátím všech surovin (b) do rozpuštění.
-
Polevu necháme částečně zaschnout a poté posypeme sekanými vlašskými ořechy.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram