Perník po prabábi

53
- reklama -

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
0,5 hrnku cukru krupice
vanilkový cukr (nemusí být)
1 lžička sody
půl lžičky skořice (dle toho, jak aromatický perník chceme, můžeme dát více)
2 lžíce medu
1 lžíce holandského kakaa
0,5 hrnku mletých vlašských ořechů
2 vejce
1 hrnek mléka (dle potřeby přidat, každá mouka jinak saje)
0,5 hrnku slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin umícháme těsto a vlijeme do řádně vysypané formy (babi vysypávala kokosem, ale mně se osobně nedaří to, aby nebyl spálený 😀 ). Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 18-20 minut. Samozřejmě zkoušíme špejlí, protože každá trouba peče jinak.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vytažení necháme zchladnout, perník pak rozkrojíme, natřeme marmeládou a polijeme čokopolevou, kterou můžeme posypat kokosem, ořechy a nebo ozdobit s dětmi dle fantazie (na zimu dáváme třeba cukrářské vločky, srdíčka aj.)