Perník Gingerbread

70
- reklama -

Suroviny
Forma 23×23 cm

-225 g hladké mouky
-1/2 lžičky jedlé sody
-1/2 lžičky soli
-2 lžičky mletého zázvoru
-1 lžička mleté skořice
-1/4 lžičky mletého hřebíčku
-100 g másla
-150 g třtinového cukru
-245 g melasy
-170 ml horké vody
-1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku a sodu.

  2. Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.

  3. Máslo nakrájíme na malé kousky.

  4. Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu.

  5. Šleháme metličkou dokud se máslo nerozpustí.

  6. Necháme zchladnout.

  7. Do vlažné směsi přidáme vejce a dobře rozšleháme.

  8. Postupně po částech zašleháváme do tekuté směsi melasy sypkou směs mouky, až vznikne hladké těsto bez hrudek, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

  9. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35-45 minut.