
- reklama -
Suroviny
- 50 dkg hladké mouky
- 18 dkg moučkového cukru
- 12,5 dkg Hery
- 12,5 dkg medu
- 2 celá vejce
- 1 vrchovatá lžička skořice
- 2 vrchovaté lžičky perníkového koření
- 1 rovná lžička sody
Postup přípravy receptu
-
Na vál do mouky přidáme rozpuštěnou heru s rozpuštěným medem a vše ostatní. Těsto necháme hodinu odpočinout v ledničce.
-
Rozválíme na půl cm plát a vykrajujeme tvary.
-
Upečeme ne moc pomalu, hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z časopisu Lidové recepty,vychází 4krát do roka a jsou v něm úžasné recepty.Z tohoto těsta peču perníčky každý rok už asi devět let.Dcerce dělám chaloupky do školy na vánoční dekoraci.
Kuchařka: petulen