Perníčky ze Slovenska

54
- reklama -

Suroviny

50 dkg hladké mouky
18 dkg moučkového cukru
12,5 dkg Hery
12,5 dkg medu
2 celá vejce
1 vrchovatá lžička skořice
2 vrchovaté lžičky perníkového koření
1 rovná lžička sody

Postup přípravy receptu

  1. Na vál do mouky přidáme rozpuštěnou heru s rozpuštěným medem a vše ostatní. Těsto necháme hodinu odpočinout v ledničce.

  2. Rozválíme na půl cm plát a vykrajujeme tvary.

  3. Upečeme ne moc pomalu, hned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z časopisu Lidové recepty,vychází 4krát do roka a jsou v něm úžasné recepty.Z tohoto těsta peču perníčky každý rok už asi devět let.Dcerce dělám chaloupky do školy na vánoční dekoraci.