- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 5 lžic (tj. asi 190 g) medu
- 100 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce holanského kakaa
- 3 lžičky perníkového koření
- 1 lžička sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- +1 vejce na potření po upečení
Postup přípravy receptu
-
Cukr, med a máslo utřeme, přidáme vejce a zapracujeme. Mouku smícháme s kakaem, sodou, práškem do pečiva a perníkovým kořením, přidáme k medové směsi a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto pořád příliš lepí, přisypeme ještě trochu mouky.
Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc odležet v lednici. -
Troubu rozpálíme na 170°C (horkovzduch na 160°C).
-
Těsto vyndáme z lednice a na lehce pomoučeném vále rozválíme na 3mm silnou placku a vykrajujeme požadované tvary, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kousky necháváme trochu místa, perníčky pečením zvětší objem.
-
V rozehřáté troube pečeme 10-12 minut.
Kuchař: lukas