- reklama -
Suroviny
80 porcí
- Těsto:
- 560 g hladké mouky
- 300 g cukru krupice
- 3 vejce
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce kakaa
- 150 g másla
- 1 lžíce skořice
- špetku jedlé sody
- 1 perníkové koření
- citronová kůra
- 1 vejce na potření perníčků.
- Poleva:
- 1 bílek
- 250 g cukru moučka
- šťáva z půlky citronu.
Postup přípravy receptu
-
Doporučuji máslo klidně pár hodin předem vyndat z lednice, aby povolilo, poté ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme 24 hodiny uležet v lednici.
-
Rozválíme na pomoučené ploše cca 0,5 cm silnou placku, poté vykrájíme tvary a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nezačnou trochu chytat barvu (cca 10 minut.) Vždy na prvním plechu jeden tvar rozkrojím.
-
Hotové perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé .
Poleva: Vše ušleháme v tuhý sníh, šleháme, dokud nepřestane stékat ze lžíce Perníčky zdobíme dle naší fantazie. Když je poleva suchá, naskládáme do krabice a necháme v chladu odležet.
Kuchařka: Nelca777