Perníčky s cukrovou polevou

81
- reklama -

Suroviny
80 porcí

Těsto:
560 g hladké mouky
300 g cukru krupice
3 vejce
3 lžíce medu
3 lžíce kakaa
150 g másla
1 lžíce skořice
špetku jedlé sody
1 perníkové koření
citronová kůra
1 vejce na potření perníčků.
Poleva:
1 bílek
250 g cukru moučka
šťáva z půlky citronu.

Postup přípravy receptu

  1. Doporučuji máslo klidně pár hodin předem vyndat z lednice, aby povolilo, poté ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme 24 hodiny uležet v lednici.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozválíme na pomoučené ploše cca 0,5 cm silnou placku, poté vykrájíme tvary a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nezačnou trochu chytat barvu (cca 10 minut.) Vždy na prvním plechu jeden tvar rozkrojím.

  3. Hotové perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé .

    Poleva: Vše ušleháme v tuhý sníh, šleháme, dokud nepřestane stékat ze lžíce Perníčky zdobíme dle naší fantazie. Když je poleva suchá, naskládáme do krabice a necháme v chladu odležet.