
- reklama -
Suroviny
- 400 g hladká mouky
- 140 g mletého cukru
- 50 g másla
- 2 vajíčka
- 2 polévkové lžíce medu
- 2 kávové lžičky perníkového koření
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 1 celé vajíčko na potření
Postup přípravy receptu
-
Suroviny smícháme dohromady, vypracujeme tuhé těsto, které necháme minimálně 6 hodin odležet v lednici. Vyválíme plát těsta cca 3 mm, vykrajujeme tvary dle libosti.
-
Pečeme na 175°C horkovzduch pouze 4-5 minut.
-
Ihned po vytažení plechu potřeme perníčky celým rozkvrdlaným vejcem, budou se pak krásně lesknout.
-
Zdobíme dle vlastní fantazie minimálně za 1-2 dny.
Poznámka od kuchařky
Je to výborný recept od mé tchýně, chtěl jsem ho strážit jako rodinný poklad, ale když jsem je ochutnal, musel jsem se o ně podělit.
Kuchař: talskym