
- reklama -
Suroviny
- 65 dkg hladké mouky
- 24 dkg cukru moučky
- 4-5 vajec 10 dkg medu
- 5 dkg tuku Omega (100% tuk)
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce koření do perníku
- 1 čajová lžička sody (plná)
- 2-3 lžíce kakaa (kdo chce perníčky tmavé)
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout, ale musí to zůstat tekuté.
-
Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici, koření, sodu a kdo chce kakao, v prostředku uděláme důlek a vyklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.
-
Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce. Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary.
-
Pečeme na 180°C – perníčky nesmíme přepéci, pak jsou tvrdé, po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme, jinak by nám poleva opadávala.
-
Na zdobení používám královskou glazuru.
Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky, ale tento je opravdu nejlepší, perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.
Kuchařka: Zacharova