
- reklama -
Suroviny
- 70 dkg hladké mouky
- 30 dkg cukru
- 4 lžíce rozpuštěného medu
- 4 vejce
- 2 kávové lžičky jedlé sody
- 1–2 lžičky perníkového koření
- 1 bílek
- 15-20 dkg moučkového cukru
- 1 kávová lžička citrónové šťávy (může být i citrónka)
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem, medem, kořením a sodou utřeme do pěny, přidáme mouku, zpracujeme v těsto.
-
Vyválíme asi na 0,5 cm vysoké a vykrajujeme různé tvary.
-
Klademe na plech, nejlépe na pečící papír, potřeme kakaovým bretonem a upečeme v horké troubě.
-
Po upečení ihned potřeme vajíčkem.
-
Vychladlé perníčky zdobíme dle fantazie bílkovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Také přidávám své perníčky – dostala jsem je od „zákaznice“ a jsou výborné, už jiné nedělám
Kuchař: Beetty