Perníčky…

72
- reklama -

Suroviny

70 dkg hladké mouky
30 dkg cukru
4 lžíce rozpuštěného medu
4 vejce
2 kávové lžičky jedlé sody
1–2 lžičky perníkového koření
1 bílek
15-20 dkg moučkového cukru
1 kávová lžička citrónové šťávy (může být i citrónka)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, medem, kořením a sodou utřeme do pěny, přidáme mouku, zpracujeme v těsto.

  2. Vyválíme asi na 0,5 cm vysoké a vykrajujeme různé tvary.

  3. Klademe na plech, nejlépe na pečící papír, potřeme kakaovým bretonem a upečeme v horké troubě.

  4. Po upečení ihned potřeme vajíčkem.

  5. Vychladlé perníčky zdobíme dle fantazie bílkovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Také přidávám své perníčky – dostala jsem je od „zákaznice“ a jsou výborné, už jiné nedělám