- reklama -
Suroviny
20-30 i více
- 700 g hladké mouky
- 5 lžíc másla
- 300 g cukr moučka
- 4 vejce
- 100 g mletých ořechů
- 25 g medu
- 1 citronová kůra
- 2-3 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce jedlé sody
- můžeme přidat kakao
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny spojíme dohromady a uhněteme do pevného a hladkého těsta.
-
Těsto necháme odležet v lednici.
-
Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené tvary vložíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 5-10 minut.
Poznámka od kuchařky
Já peču perníčky v troubě na 170°C.
Kuchařka: Zrzule