Perníčkové sušenky

45
- reklama -

Suroviny
20-30 i více

700 g hladké mouky
5 lžíc másla
300 g cukr moučka
4 vejce
100 g mletých ořechů
25 g medu
1 citronová kůra
2-3 lžíce perníkového koření
2 lžíce jedlé sody
můžeme přidat kakao

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny spojíme dohromady a uhněteme do pevného a hladkého těsta.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto necháme odležet v lednici.

  3. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené tvary vložíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 5-10 minut.

Poznámka od kuchařky

Já peču perníčky v troubě na 170°C.