
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové řízky
- 2 lžíce černého pepře
- 4 zrnka nového koření
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 4 malé cibule
- zhruba 420 g meruňkového kompotu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 250 ml masového vývaru z kostky
- 100 ml sladké smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa naklepeme, posypeme nahrubo rozdrceným pepřem s novým kořením a přitlačíme k masu.
-
Plátky prudce opečeme z obou stran na oleji asi 1 minutu a pak volněji dopečeme z každé strany asi 2 minuty, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple.
-
Ve výpeku zesklovatíme cibuli nakrájenou na čtvrtky – já nedávala, přidáme vývar z kostky, šťávu z kompotu, smetanu, hořčici a provaříme. Dle potřeby dosolíme.
-
Meruňky dáme do šťávy prohřát, buď půlky nebo nakrájíme na dílky. Ihned podáváme, maso na talíři přelijeme šťávou a přidáme meruňky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Teletext ČT
Chtěla jsem jen vyzkoušet, tak jsem dělala jen jednu porci. S tím pepřem je to jídlo spíše pro muže, ale zase nevím, co řeknou těm meruňkám :-))
Po reakcích v komentářích dodávám, že jídlo je určeno nejen pro muže :-))