Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 vepřové řízky
2 lžíce černého pepře
4 zrnka nového koření
3 lžíce oleje
sůl
4 malé cibule
zhruba 420 g meruňkového kompotu
1 lžíce kremžské hořčice
250 ml masového vývaru z kostky
100 ml sladké smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, posypeme nahrubo rozdrceným pepřem s novým kořením a přitlačíme k masu.

  2. Plátky prudce opečeme z obou stran na oleji asi 1 minutu a pak volněji dopečeme z každé strany asi 2 minuty, osolíme, vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Ve výpeku zesklovatíme cibuli nakrájenou na čtvrtky – já nedávala, přidáme vývar z kostky, šťávu z kompotu, smetanu, hořčici a provaříme. Dle potřeby dosolíme.

  4. Meruňky dáme do šťávy prohřát, buď půlky nebo nakrájíme na dílky. Ihned podáváme, maso na talíři přelijeme šťávou a přidáme meruňky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Teletext ČT

Chtěla jsem jen vyzkoušet, tak jsem dělala jen jednu porci. S tím pepřem je to jídlo spíše pro muže, ale zase nevím, co řeknou těm meruňkám :-))

Po reakcích v komentářích dodávám, že jídlo je určeno nejen pro muže :-))