
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře ve slaném nálevu, okapaného
- 25 g másla
- 1 menší cibule nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku nadrobno nasekané
- 200 ml sladké smetany
- 2 lžíce petrželky najemno nasekané
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hmoždíři si najemno rozmačkáme pepř.
-
Na pánvi zpěníme máslo a na něm osmažíme cibuli.
-
Přidáme česnek a smažíme ještě asi 1 minutu.
-
Do pánve přidáme rozdrcený pepř, smetanu, petrželku a osolíme. Prohříváme asi 2 minuty.
-
Omáčku můžeme zahustit.
Poznámka od kuchařky
Omáčka je výborná hlavně ke steakům.
Čerpáno z knihy: Nejlepší omáčky
Kuchařka: aadulka









