
- reklama -
Suroviny
- 200 g hořké čokolády
- 2 balíčky peprmintových bonbónů v čokoládě
- necelý 1 dl smetany ke šlehání
- strouhaná čokoláda na ozdobu (nebo čokoládová rýže)
Postup přípravy receptu
-
Bonbóny a čokoládu nasekáme a ve vodní lázni pomalu rozpustíme.
-
Smetanu v jiném kastrůlku přivedeme k varu, přidáme rozehřátou směs a za stálého míchání povaříme na mírném plameni chvilku do zhoustnutí.
-
Pak odstavíme a necháme zchladnout.
-
Rukama tvoříme kuličky a obalíme je v strouhané čokoládě.
-
Ihned vkládáme do papírových košíčků a dáme chladit, aby se nezbortil tvar.
Poznámka od kuchařky
Mají výbornou osvěžující chuť 🙂
Kuchařka: zizala