Pepinova rybka

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 filety z Pangasia či jiné rybky, kterou máte rádi
šťávu z 1 citronu
sůl
majoránka
sladká paprika
4 tenké plátky nakrájené uzené krkovice (ten jako salám)
1/2 sýru Pepino nakrájená na proužky
hladká mouka
1/2 smetany (podle chuti, může být i celá)

Postup přípravy receptu

  1. Filety z ryby necháme rozmrznout nebo máme čerstvé. Omyjeme, posolíme a pokapeme šťávou z citronu. Poklademe plátky salámu, začneme balit a do toho vkládáme plátky Pepina. Upevníme párátky.

  2. V míse smícháme hladkou mouku se solí, majoránkou a sladkou paprikou. Obalíme závitky a vložíme na plech vystlaný pečicím papírem.

  3. Zalejeme smetanou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 30 – 40 minut, jakmile se smetana zabarví do hněda a zhoustne.
    Podáváme s vařenými bramborami, lze také brambory opéct.

Poznámka od kuchařky

Tento receptík vznikl dneska, když jsem si přečetla „Rybí závitky se žampiony“. Původně to mělo být podle autorky, ale doznalo to změny, tak jsem radši napsala nový recept. Vyzkoušejte, není to špatné.