- reklama -
Suroviny
podle počtu strávníků
- kuřecí prsa
- plnotučná hořčice
- strouhaný sýr (např. Eidam)
- klobása (nejlépe pikantní)
- sůl
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Plátky kuřecích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem.
-
Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou (nejlépe pikantní, například Čabajka).
-
V půli přeložíme, okraje sklepneme paličkou a upevníme parátky.
-
Pak plněné řízky obalíme v trojobalu a do zlatova usmažíme v rozpáleném oleji.
-
Na ubrousku je necháme okapat. Pepanovy plněné řízky podáváme s vařenými bramborami, s bramborovým salátem nebo kaší. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou.
Kuchařka: Tereza Blazkova