Pepanovy plněné řízky

40
- reklama -

Suroviny
podle počtu strávníků

kuřecí prsa
plnotučná hořčice
strouhaný sýr (např. Eidam)
klobása (nejlépe pikantní)
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kuřecích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou (nejlépe pikantní, například Čabajka).

  3. V půli přeložíme, okraje sklepneme paličkou a upevníme parátky.

  4. Pak plněné řízky obalíme v trojobalu a do zlatova usmažíme v rozpáleném oleji.

  5. Na ubrousku je necháme okapat. Pepanovy plněné řízky podáváme s vařenými bramborami, s bramborovým salátem nebo kaší. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou.