Penne zapečené s cuketou a medvědím česnekem

52
- reklama -

Suroviny

300 g těstovin penne
1 mladá cuketa
2 jarní cibulky
30 g medvědího česneku
sůl
pepř
200 ml mléka
1-2 lžičky bramborového škrobu (Solamyl)
100 ml smetany
2 lžičky pesta z medvědího česneku ( nebo klasického bazalkového pesta)
100 g nastrouhaného sýra (nejlépe gouda)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a dobře scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibulky nakrájíme na kolečka a cuketu na tenké dlouhé pásky. (Dobře to jde škrabkou na brambory).
    Na pánvi rozehřejeme olej a cibulky s cuketou krátce osmahneme.
    V hrníčku mléka rozmícháme škrob a zalijeme zeleninu na pánvi. Počkáme, až se začne vařit, pak přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme pesto.
    Medvědí česnek nakrájíme nadrobno a vmícháme do směsi.
    Nakonec přimícháme i uvařené těstoviny.

  3. Vše rozdělíme do jednoporcových zapékacích misek a navrch nasypeme sýr.
    Zapékáme asi 20 minut při 200°C, až se sýr roztaví a začne zlátnout.