- reklama -
Suroviny
4 porce
- Balíček penne těstovin
- 100 g mraženého hrášku
- 250 g rajčatové passaty
- 2 KL kaparů nebo více dle chuti
- 4 filety ančoviček ( lze vynechat)
- 1 PL černých oliv
- 1-2 stroužky česneku
- svazek zelené petrželky
- olivový olej
- sůl
- špetka cukru
- ( kdo bude chtít, může do omáčky přidat i jednu feferonku)
Postup přípravy receptu
-
Penne vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus. Na posledních pár minut k nim dáme prohřát hrášek.
-
Z rajčatové passaty, kaparů, česneku, ančoviček a petrželky umixujeme hladkou omáčku, doplníme olivovým olejem a nakrájenými olivami. Dochutíme špetkou cukru a soli.
Horké těstoviny s hráškem promícháme s omáčkou, kterou před tím můžeme trochu prohřát, posypeme ještě petrželkou, parmazánem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea