
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g těstovin penne
- 200 g konzervovaných bílých fazolí
- 1 stroužek česneku nasekaný na kousky
- 2 lžíce čerstvé petrželky
- 1/2 lžičky worcesteru
- 1/2 šálku olivového oleje
- 12 natrhaných lístků bazalky
- nastrouhaný parmazán
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazole, česnek a petrželku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Během mixování opatrně přiléváme worcester a olej.
-
Omáčku můžeme zředit tekutinou z fazolí tak, aby měla konzistenci smetany.
-
Po okořenění dobře promícháme s těstovinami, které jsme si uvařili v dostatečném množství vody al dente.
Posypeme bazalkou a podáváme s parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Těstoviny pokaždé jinak – upraveno
Kuchařka: HankaPu