Penne s chřestem a créme fraiche

99
- reklama -

Suroviny

60 g zeleného chřestu
80 g celozrnné penne
olivový olej
1 šalotka nasekaná najemno
1 rovná polévková lžíce créme fraiche (cca 17g)
1/2 citronu na kůru
3-5 lístků šalvěje jemně nasekané
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci dejte vařit vodu. Krátce blanšírujte chřest – do vroucí vody vložíte chřest, nechte jen krátce vařit – tj. minutu, více ne!

  2. Poté chřest sceďte a vložte do ledové vody. Chřest nechte okapat a šikmým řezem stonky překrojte na polovinu.

  3. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody. Sceďte.

  4. Na pánvi rozehřejte asi 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Šalotku nechte na oleji zesklovatět a poté přidejte chřest, těstoviny, nastrouhanou citronovou kůru, šalvěj, lehce osolte, opepřete a spolu s créme fraichle promíchejte.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz