
- reklama -
Suroviny
- 1 cibule
- 1 rajský protlak
- 15 dkg mražené zeleniny (kukuřice, mrkev, hrášek)
- 2 vajíčka
- bobkový list
- nové koření
- 1 masox
- 1 hovězí bujon
- olej
- sůl
- ocet
- cukr
- škrob
- 3 l vody
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zesklovatíme cibulku a přidáme protlak. Přidáme vodu společně s kořením, masoxem, bujónem a mraženou zeleninou. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut.
-
Poté přidáme cukr cca 2 lžíce, ocet cca 1 lžíce a sůl vše podle chuti. Když polévka vaří, tak přidáme vejce a rozkvedláme. Asi minutku před vypnutím přidávám ještě trošku škrobu rozmíchaného ve vodě. Polévka má pak tu správnou hustotu. Ale nesmí se to se škrobem přehnat, aby z polévky nebyla kejda.
Poznámka od kuchařky
Takovou polévku jsem si chodívala kupovat do jednoho vietnamského bistra. Pak jsem ji zkusila doma a výsledek byl chuťově stejný, tak už si ji dělám sama.
Kuchařka: hoskovavl









