Pekařská bída

96
- reklama -

Suroviny

8-10 rohlíků
2-4 lžičky másla
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr+cukr podle chuti
300-500 ml mléka
trošku skořice

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Mléko dáme svařit s máslem a mák smícháme s cukry a skořicí.

  2. Když začne mléko vařit a máslo je rozpuštěné, hrnec odstavíme a vmícháme rohlíky. Měly by být vlhké.

  3. Přidáme mák s cukrem a opatrně promícháme tak, aby bylo vše obalené. Podáváme teplé.

Poznámka od kuchařky

Recept je z Českého rozhlasu Brno. Když jsem na recept narazila, vzpoměla jsem si, že jsme to doma dělávali. Úplně jsem na to zapomněla. Je to vyloženě pro milovníky máku, nebo když zbude více rohlíků. Použila jsem rohlíky den staré. Není to moc fotogenické, ale dobré.