
- reklama -
Suroviny
- plátky krkovice
- anglická slanina
- cibule
- růžičková kapusta
- syrové brambory
- sůl
- drcený kmín
- čerstvé bylinky nebo koření na Bylinkové máslo
- kousek sádla
- kelímek šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostky, krkovičku na menší plátky, cibuli nahrubo, anglickou na proužky, kapustičky překrojíme napůl.
-
Zapékací mísu vymázneme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme.
Na brambory rozložíme plátky osolené krkovičky, na ně anglickou, cibuli a kapustičky, lehce osolíme a posypeme sekanými bylinkami. -
Poslední vrstvou jsou opět osolené a pokmínované brambory.
Naplněnou zapékací mísu vložíme do vyhřáté trouby, asi po 40 minutách zalijeme šlehačkou a dopečeme doměkka a dočervena.
Kuchařka: cathleen