- reklama -
Suroviny
5-6 porcí
- 500 g hovězí kližky
- 350 g vepřové krkovice
- 100 g slaniny
- 14 malých žampionů
- 1 kapie
- 3 větší brambory
- 1 mrkev
- 1 hrst brokolice (růžičky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky dijonské hořčice
- 2 špetky sušeného libečku
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- 1 dcl bílého vína na podlití
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s hořčicí, libečkem, solí a pepřem. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájejte na kousky a přidejte k masu, dosolte.
-
Slaninu můžete nechat vyškvařit na pánvi a pak i s mastným přidat do pekáče.
-
Přidejte tymián a podlijte trochou vody nebo vína. Pečte přiklopené asi na 180°C zhruba dvě hodiny.
-
Podávejte s chlebem nebo salátem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne