Pekáček Adama Richmana

56
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

Maso:
500 g bůčku
500 g vepřových žebírek
2 paprikové klobásy
300 g moravského uzeného
1 cibule
mletá paprika
sůl
pepř
voda
Příloha 1:
1 kg brambor
voda
sůl
máslo
Příloha 2:
1 sklenice červeného sterilovaného zelí
1 červená cibule
sádlo
sůl
kmín
citron
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme. Výpek slijeme do kastrůlku a ještě na plotně prohřejeme a zahustíme tmavou jíškou.


    Zobrazit celý recept

  2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu poté slijeme. K bramborám přidáme máslo a rozšťoucháme.

  3. Na sádle zesklovatíme cibuli, přidáme zelí i s nálevem a dusíme do měkka. Před dokončením doladíme chuť citronem a cukrem. Vše naskládáme na mísu a podáváme i se sósem.