- reklama -
Suroviny
4 velké
- 600 g vepřového ořezu
- 1 kus uzených žeber
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- mletý zázvor
- mletá červená paprika
- celý kmín
- solamyl
- voda
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku si dáme nakrájená, nebo nasekaná uzená žebírka na menší kusy, vepřový ořez, který už je nakrájený, osolíme, dáme zázvor, mletou červenou papriku, kmín, cibule nakrájené na měsíčky a česnek nakrájený na plátky.
-
Všechno pěkně promícháme, zalijeme vodou, aby maso nahoře jen trošku koukalo, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.
-
Tak po půl hodině zalijeme vodou s rozmíchaným solamylem a dáme jí tolik, kolik potřebujeme podle porcí až je maso zlatavé a měkké.
Poznámka od kuchařky
Opět má improvizace s výbornou šťávou. Podávala jsem s opečenými bramborami a špenátem-mohou být i jiné přílohy.
Kuchařka: Bibinka