- reklama -
Suroviny
4 porce
- vepřová kýta vcelku
- 5 stroužků česneku
- dijonská hořčice
- rozmarýn
- šunka
- uzený sýr
- sušené houby
- bujón
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu prořízneme, naplníme šunkou, sýrem, a marinádou z prolisovaného česneku, francouzské hořčice a drceného rozmarýnu. Marinádou též bohatě potřeme povrch pečínky.
-
Za občasného polévání pečeme hodinu a půl, až se maso rozpadá. Omáčku připravíme ze spařených sušených hub, které podlijeme vývarem s bujónem a opepříme. Na závěr zahustíme škrobovou moučkou. Pečínku krájíme na plátky a podléváme houbovým sósem. Podáváme s domácími bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Recept mám od švagrové, stejně jako čerstvý rozmarýn, který si sama pěstuje:-)
Kuchařka: Vanilka