Pečínka s pivní omáčkou

60
- reklama -

Suroviny

vepřová pečeně (kýta nebo kotleta)
sůl
pepř
česnek
2 cibule
2 lžíce oleje
1/2 l piva desítky
2 lžičky Solamylu
4 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme kořením,olej zahřejeme na pánvi a v celku maso zprudka opečeme dozlatova, přidáme cibuli,trochu piva (1/4l).

  2. Pečeni dáme do skleněné zapékací mísy s víkem, podléváme pivem.Pečeme asi hodinu na 180°C.

  3. Maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.

  4. Solamyl a smetanu přilijeme do šťávy z masa a necháme vzkypět,ochutíme pepřem a dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Výborné jako příloha jsou brambory, kaše anebo hranolky z trouby.