
- reklama -
Suroviny
- vepřová pečeně (kýta nebo kotleta)
- sůl
- pepř
- česnek
- 2 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1/2 l piva desítky
- 2 lžičky Solamylu
- 4 lžíce smetany
Postup přípravy receptu
-
Maso potřeme kořením,olej zahřejeme na pánvi a v celku maso zprudka opečeme dozlatova, přidáme cibuli,trochu piva (1/4l).
-
Pečeni dáme do skleněné zapékací mísy s víkem, podléváme pivem.Pečeme asi hodinu na 180°C.
-
Maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.
-
Solamyl a smetanu přilijeme do šťávy z masa a necháme vzkypět,ochutíme pepřem a dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Výborné jako příloha jsou brambory, kaše anebo hranolky z trouby.
Kuchařka: lenka









