- reklama -
Suroviny
- filety tresky skreje
- 1 velká cibule
- 1 střední fenykl
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- muškátový oříšek
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený fenykl. Vše osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a směs dáme do zapékací mísy.
-
Filety naporcujeme, osolíme a okmínujeme. Zakápneme olivovým olejem a prudce osmahneme na pánvičce po obou stranách.
-
Takto upravené rybí filety dáme na směs fenyklu a cibule a dáme do rozpálené trouby zapéct na 20 minut. Podáváme s přílohou, nebo jen tak s pečivem, nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Skrei je druh tresky.
Kuchařka: hanahcotton