„Pečený“ Segedínský guláš

119
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 kg vepřového masa
zelí sladkokyselé (sklenice celá i s nálevem)
velká cibule
sůl
pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou.


    Zobrazit celý recept

    Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.

  2. Nejdříve pečeme na 250°C asi ½ hodiny, poté ubereme teplotu na 200°C a dopečeme asi 1 hodinu.

  3. Guláš přendáme do jiného hrnce a na plotně zaděláme zakysanou smetanou.

    Lze také použít ¼ l mléka + hladká mouka.

    Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík….

    Tento guláš je opravdu výtečný !!!!

Poznámka od kuchařky

U nás omáčky moc nevaříme, ale tento „segedín“ tak ten děláme rádi.