- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg vepřového masa
- zelí sladkokyselé (sklenice celá i s nálevem)
- velká cibule
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nakrájíme na kostičky vepřové maso, syrovou cibuli na větší kousky (na měsíčky), vyklopíme celou sklenici zelí, opepříme, osolíme a obarvíme mletou paprikou.
Důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.
-
Nejdříve pečeme na 250°C asi ½ hodiny, poté ubereme teplotu na 200°C a dopečeme asi 1 hodinu.
-
Guláš přendáme do jiného hrnce a na plotně zaděláme zakysanou smetanou.
Lze také použít ¼ l mléka + hladká mouka.
Jako přílohu podáváme houskový, ale klidně i bramborový knedlík….
Tento guláš je opravdu výtečný !!!!
Poznámka od kuchařky
U nás omáčky moc nevaříme, ale tento „segedín“ tak ten děláme rádi.
Kuchař: Beetty